2-dages kursus for køkkenpersonale på hospice
på Hotel Vejlefjord d.3.-4. september 2024
er afholdt
31 deltagere fra 12 af landets hospicer deltog og gav kurset topkarakter i evalueringen.
Et tilsvarende kursus med nyt indhold udbydes d.8.-9. sept. 2026. Følg Klinisk diætist Hanne Heinrich på Facebook eller LinkedIn for at blive informeret, når det nye kursusprogram er klar.
Kurset gav
- Ny viden og inspiration til maden til patienter på hospice
- Indføring i neurogastronomi, dvs. viden om sanser, smage, teksturer, adfærdspsykologi m.m., som har indflydelse på en smagsoplevelse
- Inspirerende gennemgang af muligheder og udfordringer med planteproteiner i kost til terminale
- Grundig gennemgang af vigtigheden af og muligheder for god hydrering
- Undervisning i søvnens betydning, og hvordan man fremmer længde og kvalitet hos såvel patienter som personale
- Indblik i en hospicesygeplejerskes vinkel på madens rolle på hospice
- En overlæges gennemgang af sit projekt “ Betydningen af mad og måltider for patienter og pårørende på et dansk hospice”
- Nye deltagere en overordnet forståelse for køkkenets plads i behandling og pleje af den palliative patient og mod på tværfagligt samarbejde
- Mulighed for at sparre med kolleger fra andre hospicer
- Forkælelse og et velfortjent afbræk fra en travl hverdag bag gryderne
Jeg har afholdt disse kurser siden 2014. Det er med stor glæde, at jeg igen i 2026 tilbyder 2 kursusdage på opfordring fra dette års og tidligere deltagere.
Undervisere
Rasmus Bredahl, kok med speciale i neurogastronomi: https://madkonsulenten.dk/rasmus-bredahl/
Elsebeth Hermansen, erfaren sygeplejerske på Sct. Maria Hospice.
Connie Lilleholt Vibe, overlæge på Sct. Maria Hospice.
Den øvrige undervisning blev varetaget af mig, klinisk diætist Hanne Heinrich. Jeg var tilstede fra start til slut.
Priser eks. moms
5.900 kr pr. deltager på enkeltværelse
5.600 kr pr. deltager på dobbeltværelse
Kursusgebyret dækker undervisning, forplejning, 1 overnatning på hotelværelse og adgang til De Termiske bade.
Tilmelding
Send en email til hanne@heinrich.dk med tilmelding. Oplys navn på de tilmeldte.
Kurset afvikles ved min. 12 deltagere.
Kursussted:
Hotel Vejlefjord
Sanatorievej 26
7140 Stouby
Hotel Vejlefjord er en helt fantastisk ramme for kurset! Tjek hotellets faciliteter på hjemmesiden: https://www.hotelvejlefjord.dk/moede-konference/ Jeg har booket Krystalsalen med udsigt over og direkte adgang til parken.
Transport
Det er muligt at tage tog til Vejle og herfra taxa ud til Hotel Vejlefjord, hvis man ikke selv kører. Ring til hotellet i givet fald, de har en god taxa-ordning.
Skriv en mail til mig, hvis I gerne vil have program og vilkår tilsendt per mail. Skriv til hanne@heinrich.dk
PROGRAM
Dag 1
Kl. 10 Velkomst og introduktion til hinanden, stedet og kurset
Kl. 11 Nye deltagere: Køkkenets plads i den palliative behandling og pleje
Gengangere: ud i små grupper for samtale ud fra spørgsmål
Kl. 12 Frokost i restauranten
Kl. 13 Neurogastronomisk sansecirkus m. Rasmus Bredahl
Kl. 15 Cases og spørgsmål v. Rasmus Bredahl
Kl. 16Mulighed for afslapning i De Termiske Bade
Kl. 19 Middag i restauranten
Kl. 21 Mulighed for at mødes i Saugmans Salon til networking
Dag 2
Kl. 7-9.30 Mulighed for at nyde De Termiske Bade. Morgenmad i
restauranten. Check ud.
Kl. 9.30 Planteproteiner - hvordan, hvornår, hvorfor?
Kl. 10.30 God hydrering - hvordan, hvornår, hvorfor?
Kl. 11.15 Sov godt - både som patient og personale
Kl. 12.15 Frokost i restauranten
Kl. 13.00 En sygeplejerskes vinkel på madens rolle v. Elsebeth Hermansen, sygeplejerske på Sct. Maria Hospice
Kl. 13.45 Walk-and-talk
Kl 15 Mad og måltiders betydning på hospice v. Connie Vibe, overlæge på Sct. Maria Hospice
Kl.16 Tak for denne gang! Fællesfoto
Kl. 16.15 Hjemrejse.